Предавање о противпожарној заштити

У среду, 22. новембра 2023. године, ватрогасна јединица Сектора за ванредне ситуације организовала је предавање о безбедности за ученике првог и другог разреда. Ова иницијатива има за циљ да обучи наше најмање суграђане о правилном односу према опасностима и важности одговорног понашања у случају несрећа.

Ватрогасци, иначе познати као хероји који су увек спремни на акцију у случају пожара или других хитних ситуација, представили су деци своје вештине и опрему, али и пренели важне савете који ће им помоћи да се сами заштите у случају потребе.

Од различитих ватрогасних алатки до облачења у заштитна одела, малишани су имали прилику да се на моменат ставе у улогу ових хероја. Осим тога, ватрогасци су им пружили и прва практична упутства о томе како правилно реаговати на звук аларма, како безбедно напустити зграду у случају пожара и шта урадити уколико наиђу на дим.

Овакве активности не само да образују децу о важности безбедности, већ и подстичу васпитање одговорних грађана.

Организатори су изразили задовољство успешно организованим предавањем и надају се да ће се овакве иницијативе наставити и у будућности.

Scroll to Top