Обавештење родитељима будућих ђака првака

Поштовани родитељи,

Обавештавамо Вас да ће на порталу е-Управа, од 28.05.2020.године,бити омогућена услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета, која ће омогућити родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис и испитивање детета у школу.

Родитељима ће услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање бити доступна у периоду од 28.05.2020.године до 10.07.2020.године. Преко апликације е-Упис извршиће се упис ученика у школу, као и повлачење података о ученику( из Матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу).

Родитељи који су преко услуге Исказивање интересовања за упис у основну школу исказали интересовање, добили су електронском поштом нотификацију о заказивању термина и датуму уписа у основну школу.

Родитељи приликом уписа детета у школу, за школску 2020/2021.годину, не доносе ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.Изузетно, ако је лекарски преглед обављен пре 16.03.2020.године или ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, родитељ доставља школи лекарско уверење.

Текст преузет из дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Дана, 23.05.2020.године.

Овлашћено лице за упис ђака првака у ОШ“Велизар Станковић Корчагин“ у Великом Шиљеговцу,
за школску 2020/2021.годину,

секретар Јелена Живојиновић